THINK ABOUT IT: HVAD LAVER EN LOBBYIST EGENTLIG? // BENNY DAMSGAARD

May 6, 2024
THINK ABOUT IT: HVAD LAVER EN LOBBYIST EGENTLIG? // BENNY DAMSGAARD

Lobbyister er en del af den demokratiske proces, om vi kan lide det eller ej. Men er det egentlig et problem? Har lobbyisme fået et (for) dårligt ry? Og er lobbyisme det sorte får i public affairs-familien? Det giver Benny Damsgaard svar på i dette afsnit. Han er grundlægger, direktør og partner i lobbyvirksomheden conXus Public Affairs og underviser i faget på Københavns Universitet – University of Copenhagen.

Han siger, at lobbyisme – når det er gjort rigtigt og ordentligt – ofte bidrager med noget positivt til lovgivningsprocesser og politik generelt. Selvom der er tale om særinteresser, som finder vej til retfærdighedens kamre på Christiansborg og i ministerierne, har lobbyisme også et skær af ekspertrådgivning.

Lyt med om, hvordan faget konkret praktiseres, hvorfor det har et lidt blakket ry – og hvorfor det ikke burde have sådan et. Benny Damsgaard forklarer, at langt de fleste lobbyister handler under til tider stram etik, på trods af at vi i Danmark har en mere liberal lovgivning på området. Grænsende til ingen. Derfor anbefaler han også, at der indarbejdes karensperioder i forbindelse med det, man kalder svingdørslobbyisme.

Men generelt er det sundt for det politiske system, at folk kan bevæge sig ind i og ud af det og bringe andre perspektiver til bordene. I den forstand er en god lobbyist måske også en god politiker.

“Think About It” kan høres på alle de kanaler, hvor du lytter til podcast, så husk at følge os, så I ikke går glip af de fremtidige episoder.

Lyt med på Podimo, Spotify: https://lnkd.in/d5JpGiQJ eller på Apple Podcast: https://lnkd.in/dtJNVreY

Vært: Mikkel Poulsen. Podcasten er produceret af Think PR.

Share this post

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *