THINK ABOUT IT: KIG OP FRA SKÆRMENE // JAKOB SORGENFRI KJÆR

May 6, 2024
THINK ABOUT IT: KIG OP FRA SKÆRMENE // JAKOB SORGENFRI KJÆR

Tid er ikke bare penge. Tid er liv, siger journalist Jakob Sorgenfri Kjær. Hans bog “Kig op – Hvordan skærmen kom imellem dig og mig – og hvordan vi tager kontrollen tilbage” er for nylig udkommet fra Politikens Forlag. Den og hans journalistiske virke på Politiken kalder han et oplysningsprojekt, der skal bringe menneskelig værdi tilbage i vores omgang med teknologi.

Hvorfor oplever så mange, at de er mindre nærværende, sover dårligere og har fået sværere ved at koncentrere sig? Vi er oppe imod et dybt afhængighedsskabende design, som vi ukritisk har underlagt os, siger han.

Bogen er også et opgør med en debat, der er for sort-hvid, når det handler om digitalisering. Er du for eller imod? Digitale løsninger har gjort meget godt, men mange har glemt værdien af det analoge og menneskelige. Værdien af at lade tankerne vandre.

Jakob Sorgenfri Kjær taler i dette afsnit blandt andet det taktile op. At kunne føle på en annonce i et magasin. Lugte til siderne. Og i øvrigt være alene med budskabet, mens det står på. Inspiration kan ikke sættes i et excelark, siger han.

“Think About It” kan høres på alle de kanaler, hvor du lytter til podcast, så husk at følge os, så I ikke går glip af de fremtidige episoder.

Lyt med på Podimo, Spotify: https://lnkd.in/d5JpGiQJ eller på Apple Podcast: https://lnkd.in/dtJNVreY

Vært: Mikkel Poulsen. Podcasten er produceret af Think PR.

Fotokredit: Nikolai Linares/Politikens Forlag.

Share this post

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *