THINK ABOUT IT: LIVET SOM TALESKRIVER FOR STATSMINISTEREN // ANITA FURU

May 22, 2024
THINK ABOUT IT: LIVET SOM TALESKRIVER FOR STATSMINISTEREN // ANITA FURU

Hvordan skriver man en god tale, og hvad kan kommunikatører lære af en taleskriver? Det handler dette afsnit blandt andet om, og dagens gæst er Anita Furu, forfatter og taleskriver, uddannet økonom og ansat som taleskriver i Statsministeriet gennem 14 år indtil 2021.

Hun udkom for nylig med bogen “Flygtige ord”, hvor hun blandt andet skriver, at de krav, der stilles til al kommunikation, er endnu stærkere for en tale end for andre genrer – klart budskab, let og levende sprog, bevidsthed om situation og målgruppe.

Men hvilken indflydelse har taleskriveren på politikken og statsministerens omdømme og popularitet? Anita Furu holder af den engelske titel som ghostwriter og mener, at taleskriveren skal være anonym og få det bedste frem i taleren. Men hun vil også gøre op med misforståelser om taleskriverens rolle.

Lyt med og hør også hendes råd til godt sprog og klar kommunikation, når hun fortæller, hvad hun har lært af at skulle indoptage stemmen og tankegangen hos fire vidt forskellige danske statsministre.

“Think About It” kan høres på alle de kanaler, hvor du lytter til podcast, så husk at følge os, så I ikke går glip af de fremtidige episoder.

Lyt med på Podimo, Spotify: https://lnkd.in/d5JpGiQJ eller på Apple Podcast: https://lnkd.in/dtJNVreY

Vært: Mikkel Poulsen. Podcasten er produceret af Think PR.

Foto @Lærke Posselt

Share this post

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *